Yin och Yang – En helhet

0

Jag tror att de flesta känner igen Yin och Yang, med sin runda svartvita symbol. Yin är den svarta delen i symbolen och representerar den kvinnliga och passiva urkraften. Medan Yang är den vita delen i symbolen och utgör den manliga och aktiva urkraften. Jag har reflekterat över just helhet och att vissa saker inte går att utesluta från helheten. 

Det pratas ganska mycket om inom Attraktionslagen om att man skall vara positiv och indirekt trycka undan negativa tankar. Jag har försökt att leva efter Attraktionslagen, med positivt tänkande, affirmerat och visualisera saker. Visst så har det hänt väldigt mycket positiva saker i mitt liv, det kan jag absolut inte förneka. Samtidigt så fick jag en väldig ångest över de tillfällen jag faktiskt inte mådde så bra, och hade ett mer negativt tänkande. Jag upplevde att det blev som ett stressmoment att konstant gå runt och vara positiv och glad. Vilket inte alla gånger hjälper till att jag mådde bättre, utan snarare tvärtom att jag faktiskt mådde sämre. 

Det jag har kommit fram till är att den positiva känslan inte per automatik behöver utesluta den negativa känslan. Utan båda två är en del av en större helhet, livet. Att man faktiskt behöver få vara ledsen och gråta, men också inom rimliga gränser även få vara lite negativ. Precis som att de positiva och glada stunderna i livet behövs, att det skapar en balans i livet som faktiskt gör att man mår bra. Att vara positiv och glad i en situation som innehåller mycket konflikter kan vara tufft. Och det är viktigt att ha insikt om att situationen inte kommer att bestå för all evighets tid. Utan kommer att förändras över tid, och att det är viktigt att man faktiskt inte fastnar i ett visst beteende. Utan att man kan faktiskt släppa taget och gå vidare.

Att vara positiv och glad är inte heller fel, utan man skall absolut ta till vara på dessa tillfällen och komma ihåg den känslan som man hade då, i de situationer som är jobbiga. Jag tycker också att man skall fortsätta med att visualisera och använda sig av visionboard om det hjälper. Allt som ger en bra effekt över tid skall man fortsätta med. 

/Lena

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke