Bandet som förenar oss

0

Vi människor förenas inte enbart i fysisk form  och vid de tillfällen när vi träffas. Utan vi förenas på en högre nivå där våra energier binds samman i ett osynligt band. I samma ögonblick när våra energier strålas sammans så blir vi till en enhet på ett högre plan. I dagens samhälle så ligger mycket fokus på individens egna värde, och att varje individ betraktas som unik och som är separerade ifrån varandra. Individualismen gör att vi blir i disharmoni med vårt högre jag, och avskärmade i en högre kontakt med andra individer. Vi betraktar oss som självständiga fysiska varelser som ska uppfylla sina egna behov. Behov som oftast skapas utifrån en konstgjord föreställning om hur lycka skall te sig. Jakten på sitt egna individuella självuppfyllelse, tenderar att ha en negativ inverkan på oss. Och som skapar stress, ångest och depression. Att enbart fokusera efter en världsbild som baseras utifrån vad andra har skapats, innebär att vi skärmar av oss från förbindelsen med vårt inre. Vi hör inte vår inre röst som försöker guida oss framåt i den riktning som innebär att vi skulle kunna leva i harmoni. 

Vid möten med andra människor så innebär att vi som oftast vill göra vår röst hörd och påvisa att våran egen åsikt är rätt och den andra personen har fel. Denna förhållning gör att vi missar mycket i det som kommuniceras, och att istället för att förenas i ett samförstånd så ökar vi klyftan mellan oss. Det högre energifält som förenar oss, blir i obalans som i sin tur leder till att vi i möten med andra individer hamnar i en fysisk obalans. Obalansen tenderar till att öka spänningen mellan oss, och istället för att hjälpa oss framåt så hjälper vi oss. 

En inre längtan att framhäva sin egna rätt och ett försök i att övertyga den andra personen om sin egna åsikt är den rätta. Oförmågan till inse att sin egna betraktelse av världen och på varje situation i livet är ytterligare ett steg till att avskärma sig från kontakten med sitt högre jag. Förutom att skapa en negativ inverkan på sig själv, så kan man (o)medvetet välja ett beteende som direkt och indirekt har en negativ inverkan för andra människor i sin omgivning. 

Jag och en tidigare kollega, hade till en stor utsträckning en disharmonisk förhållningssätt till varandra. Där det förekom en förståelse inför sitt egna beteende och hur man själv påverkade den andra. Utan mer att man såg det som att jag har rätt och du har fel, i en kombination där kollegan var helt övertygad om att hen hjälpte mig i situationer där hen ansåg att jag behövde hjälp. Jag är ytterst medveten om att jag själv har svårt för att gå i ojämn terräng och i vissa trappor. En fobi, som enligt mig, behövs arbetas med på djupet och inte alla gånger löses upp på en gång. Jag själv vill bearbeta rädsla på ett så bra sätt som möjligt, och vill gärna göra det på ett sätt som känns bra för mig. På min förra arbetsplats så innebar många av arbetsuppgifterna att vara ute i en ojämn miljö, och ja i vissa lägen så hade jag svårt men i andra lägen så kunde jag hantera min rädsla och utföra mina arbetsuppgifter självständigt. Kollegan ville hemskt gärna hjälpa till, oavsett om jag själv ansåg att jag behövde hjälp eller inte. Kollegan tog sig inte heller tid till att lyssna på mina svar, utan ifrågasatte om jag verkligen hade svarat rätt (enligt kollegans syn på saken). Oftast så märkte jag att min rädsla för att gå i ojämn terräng förstärktes när jag var tillsammans med just den kollegan. Det var som om kollegan enbart förstärkte ett oönskat beteende från min sida, i sin iver att hjälpa till. Jag vet om att kollegan pratade med min chef om min rädsla för att gå i ojämn terräng. Och att det blev en diskussion om mig som jag var utesluten i från. Istället för att inkludera mig i samtalet och försöka att hitta en gemensam syn på problemet, så blev konsekvensen att min rädsla hölls emot mig i ett senare skede. 

Genom att söka efter en förståelse för att andra betraktar världen på andra premisser än sig själv, ökar chansen till att kunna leva i samförstånd. Att förstå och att acceptera andra synsätt, ökar chansen till att kunna förenas och lösa eventuella meningsskiljaktigheter.

Dela.

Om skribenten

Andlig coach som gillar att inspirera andra personer till att utvecklas andligt. Inspiration från James Redfield och serien om De nio insikterna, och den healingmetoden från Hawaii Hooponopono. Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke