Att rensa bort negativ energi.

2

Jag har under en tid känt ett starkt behov av att faktiskt börja med att rensa bland möbler och andra saker som jag har hemma. Det har liksom krupit i hela kroppen och jag har haft någon energi som bokstavligt försök att få mig att rensa hemma. Känslan är ungefär som om att ut med det gamla och in med det nya. Och få in ny positiv energi i livet och i hemmet.

För att kunna komma vidare i livet så behövs det ibland att man faktiskt rensar, inte bara i materiella saker, utan även bland känslor och energier samt bland de personer som vi omger oss med. Ibland kan det vara svårt att släppa taget och om något fastän man vet att saker och ting inte är så bra.

Materiella saker kan också samla på sig energier, både positiva och negativa energier. Och detta kan ju naturligtvis även påverka våran vardag. Att ta bort någon ägodel behöver ju inte alltid innebära att man kastar det i soporna. Utan tvärtom det går lika bra att sälja det (och tjäna en slant på det). Att våga släpa taget och samtidigt våga släpa in något nytt kan vara svårt, och vi människor har en viss tendens att bli väldigt bekväma av oss. Det är lättare att stoppa undan en halvtrasig stol i garaget istället för att åka iväg med stolen till tippen. Och ett tu tre så har man lyckats och spara ihop en massa onödigt skräp. Som faktiskt direkt tynger ned en.

För att kunna undvika detta fenomen, så gäller det att skapa nya vanor, fastän det tar tid. Att t ex skapa en vana att man åker till tippen en gång i halvåret med skräp som man inte behöver. På sätt får man bort en massa onödig skräp som tynger ned en. Och man behöver ju inte göra det så ofta heller alla gånger. Vilket är ju bra. När man väl har börjat så är det enklare att faktiskt fortsätta med en god vana.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. sandra den

  Hej! Blir full i skratt när jag läser detta. Människor har en tendens att samla på sig saker och värdera prylarna som om det vore deras lycka. Själv har jag och gör detsamma men har börjat rensa ordentligt fint som gammalt som nytt och det känns som en befrielse, fler borde rensa prylar och börja värdera människor som dom har omkring sig istället. Tack för ditt inlägg ha en fin dag. sandra

  • spiritualawakening den

   Hej Sandra
   Va roligt att du också har börjat att rensa bland dina saker. Håller med om att det är en befrielse att rensa och att man faktiskt mår mycket bättre rent psykiskt. Håller med om att man faktiskt “glömmer” bort att värdera de personer man har i sin omgivning högre än vad man gör.

Lämna en tanke