EGOT

0

I det här inlägget så kommer jag att skriva om vårt EGO. Att vara egoistisk kan tyckas vara allmänt vedertaget något negativt, speciellt i andliga sammanhang. Oftast så får man höra att man ska försöka tygla sitt EGO och på så sätt inte dominera andra i sin omgivning. Jag har under många år försökt att trycka ned mitt EGO och inte framhäva mig själv så mycket. Detta för att inte verka för självupptagen och ointresserad av andra. Men något har skiftat i min inställning det senaste halvåret när det gäller mitt EGO. Att den allmänna uppfattningen om att EGOT är något negativt kanske inte riktigt stämmer fullt ut. Det har varit ungefär som att ha en irriterande sten i skon som man inte kan ta bort, och som ligger där och skaver. Och att jag har börjat att tycka att vara egoistisk under vissa former är något som är faktiskt bra, fastän jag inte fullt ut kunde ge en bra förklaring på varför jag tycker som jag gjorde. 

Det var något som fick mig att gå och låna boken “Att leva i himlen här och nu” av Anita Moorjani, nu innan jul. Jag måste erkänna att jag satt och sträckläste boken. Och Anita har faktiskt ett helt kapitel i sin bok om just EGOT. Jag gillar verkligen när Andevärlden faktiskt guidar en framåt så att man får klarhet i ett ämne i precis rätt tid. 

Anita Moorjani beskrivning av EGOT, är en liknelse med att vi föds med fjärrkontroll i våra händer. Och på fjärrkontrollen så finns det bara två knappar, och istället för volymknapp, så är den ena knappen markerad med “EGO” och den andra knappen “Medvetande”. Och att båda knapparna är inställda på maxvolymen det vill säga 10 när vi föds. Låter det konstigt? Försök att hänga med. Full volym på båda knapparna innebär att vi har ett balanserad liv och att vi har möjlighet att leva till fullo. Med tiden så får vi lära oss att inte tänka på oss själva så mycket utan tänka mer på andra. Vilket innebär att volymen på EGO knappen kommer att sjunka i volym, och ibland ända ned till 0. I kombination med att EGO knappen har väldigt låg volym och Medvetande knappen fortfarande står på maxvolym, så kommer det per automatik bli en obalans i livet. Man kan känna sig deprimerad, frustrerad och ledsen. 
EGOT kan liknas vid den del av oss som gör oss unika gentemot alla andra här i världen. Och att vi faktiskt behöver EGOT för att kunna särskilja oss och stå ut ifrån mängden. Att det absolut inte är något negativ att faktiskt att vara egoistisk, så länge man är medveten om sin omgivning och andra människor. Genom att älska sig själv först och främst så kommer behovet av behöva skryta om sina framgångar att minska. Det brukar vara svårt att kunna älska sig själv, och känna sig bekväm i sin kropp. Mitt tips är att man börjar göra saker som man genuint tycker om och som man själv blir inspirerad av, för att kunna må bra.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke