Kontrolldrama

1

Idag så tänkte jag skriva om Kontrolldrama, det vill säga hur vi beter oss mot våran omgivning och hur andra beter sig mot dig. Det finns väldigt mycket att skriva om Kontrolldrama, så jag tänkte börja att skriva lite översiktligt för att ge en överblick. Och i senare inlägg kunna gå in mer på djupet på varje enskilt konrolldrama.

James Redfield som har skrivit blandad annat boken Den Nionde Insikten, pratar om i sina böcker om Kontroll drama. Ja, vad kan detta vara tro? Inte ett uppenbart begrepp om man inte har läst James Redfields böcker. Kontroll drama innebär hur vi och andra beter oss gentemot vår omgivning. Och genom det valda beteende så får vi energi från vår omgivning, och det är inte alltid så att vi ber snällt om att få energi från andra. 

De fyra kontrolldramerna är Förtryckaren, Utfrågaren, Den reserverade och Stackars mig.

Förtryckaren är en person som är väldig högljudd och kan vara skrämmande so person. Oftas så är de egocentriska och dominerar varje situation totalt. Deras energi kommer från att andra personer upplever rädsla för dem. 

Utfrågaren är inte lika fysiskt hotande som förtryckaren. Men är kritiska och granskar allt vad omgivningen tar sig för och ifrågasätter också personens agerande. Utfrågaren får dig att känna som om du är mindre värd. 

Den reserverade De lever väldigt mycket i sin egna värld och är ovilliga till att lösa konflikter.  De kan också känna siga ensamma och håller gärna ett avstånd till sin omgivning, i rädsla för att andra skall tvinga eller att ifrågasätta deras beslut. och oftast så upplever de att de måste göra allting själva. 

Stackars mig; dessa personer upplevs oftast som offer av sin omgivning och av sig själva. Stackars mig får uppmärksamhet genom att vara ledsna och gråta och beklaga sig över oförrätter som har hänt dem. Och på så kan omgivningen tycka synd om dessa personer och de får därmed energi genom detta.

Genom att förstå att det finns Kontrolldrama, kan vi öka våra egna medvetenhet om dessa fyra beteende som vi och andra personer använder sig av. Genom att studera kontrolldramorna så tolka dem på mycket djupare nivå, både andligt och psykiskt. 

En djupare förståelse 

Människor försöker alltid kontrollera andra på något sätt. Det är viktig att förstå varför människor vill ha makt över andra. När vi får insikt om de konflikter som finns i våra liv, börjar vi också förstå hur vi löser våra konflikter och meningsskiljaktig.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Carina Bjärne den

    Intressant😊! Tack!

Lämna en tanke