Medvetenhet

1

Medvetenhet

Vad är nedveteheten? Medvetenhet kan förenklats förklaras att man har kunskap och insikt om vem man är som person och reflekterar över vad man själv upplever. Att vara medveten innebä r att man har tänkt igenom vilka beslut ta man skall ta och vad konsekvenserna kan bli av det aktuella besluet. 

Vårt medvetande låter vårt sinne drivas av olika typer av stimuli och ideér. Och ideér leder till agerande. Många av de saker som vi gör dagligen som t ex att gå eller att cykla kan utföras utan att vi är medvetna om att vi det. Det går att liknas vid att vi går på autopilot. och under tiden vi gör dessa välbekanta rörelser så kan våra medvetenhet var någon helt annanstans. Som t ex planer vad vi ska äta för middag på kvällen, vilka kläder vi skall ha på oss nästa dag. Sedan finns det andra situationer som ställer krav på att vi är fullt medveten om vad vi gör, det kan vara att föra ett samtal ,de blir svårt att befinna sig på autopilot under ett samtal, det blir ingen givande samtal om ena parten är förvarande. 

Andlig medvetenhet

Att vara medveten om att man inte alla gånger är fullt fokuserad på det man gör och att det är fullständigt naturligt. När det kommer till andlighet så ställer det lite andra krav på oss och den andliga dimensionen följer inte våra jordiska lagar. Att kunna tona in och lyssna till sitt inre kan ibland ställa krav på stora förändringar och det kan ta tid att bryta vanor. Att vara andlig medveten är att ha förmåga att kunna lyssna på de impulser som kommer inifrån (dvs från sitt högre jag). I dagens samhälle där allt och alla verkar ständigt vara uppkopplade på internet med ständig informationsflöde, så missas det många gånger de signaler vi får från andevärlden. Viktigt meddelande som hjälper oss att fatta rätt beslut i olika sammanhang. Det är som om att vi inte vågar att lägga ifrån oss telefonerna eller surfplattorna om vi fall skulle missa en statusuppdatering på Facebook. Att våga ta steget och minska på skärmtiden och avsätta tid till stillhet och ro, kommer att hjälpa oss att komma i kontakt med våra högre jag. Och på sätt bli mer andliga medvetna.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

 1. Emma den

  Hej å tack för klok God klar tydlig förklaring! Jag är just det där just i går kväll till natten så smsa jag om just ämnet. . För i tele var det vägg nämligen.
  Då tar jag det i skrift!

  Jag är självmedveten och gör saker utan tänjer på det i undermrdvetande. Sen när vaknar till i gjord livet då blir jag osäker hur jag gjorde. .

  Sen pratar jag i sömnen har ständig andlig kontakt alltså är mer där .
  För jag tycker fysiska gjord livet är så fruktansvärt jobbigt lidande med för mycket sol. På tok för lite vatten så det blir psykisk ohälsa .

  Så jag är så tacksam att jag har bred gåva tacke vare den som man lever för hindrar byta värd. Så nu har jag kontakt med dem skeptiska på andra sidan . Undrar var jag var när dom levde.
  Ja sa jag för skeptiker missar otroligt mycket faktiskt. Så dem som ger pepp ider för ska göra förändringar där få folk ALLA vakna sommar nötterna fattar inte ser inte hur många liv som dör. .
  Dem är självupptagna ras inget jag hurar för. Jag har förmågan både ge mig andra som förkännar det.

  Har aldrig var rädd för andra sidan den biten haft sen liten vistelse om det bevara den dyr bara skatten i bekydd. .

  Gjordlivet där i mot är läskigt öken varmt afrikanskt i sverige. Jag har vart bonde uppvuxen på bondgård. så jag vet fasit nämligen. Nu har det gott för långt !!!!

  Har gjort sång om här min saning hur jag lider av det får ut sorg ilska vilket är sunt få ut det hålla efter .. Inspraskonen likasinnade värme känsliga som gav upp LEVA! Jag är viktig för dem för få ändring på här .. så fler dom lider hittar mig sommar kläd till jul. .

  Min bästa vän har märkt att jag gör skillnad på saker ting vilket är kul.
  Så fler vågar blomma visa för sommar nötterna som inte ser annat en sig själva alla sorters folk kycklingar har nada förståelse för oss..

  Är som det är skam vissa sig ute sommar kläd när är grönt varm jul. Alltså blir så arg total orädd för såna as folk som ska trycka ner. Ha mig bitter inte det på stabil stål kvinna. . Håller mig hemma om fysisk vold har hänt kommer ut läkt stark igen !!!

  Så är mer i andliga värden en fysiska sån är jag. Inte som alla andra har haft 2 månaders uppe håll med fb blir lättare lättare längre tiden går . Men vet måste in för min barndoms vän har lagt till mig.
  Så är nog resa där med om bardomen.
  Fram över. Ja fins mycket säga vart med om mycket sett mycket upplevt massor om vänt det till kunskap starkare ut i från det.. ja jag har dyslexi.

Lämna en tanke