Attrahera pengar

0

Att attrahera pengar

Dagens inlägg kommer att handla om att attrahera pengar in till sitt liv. Pengar som är ett kärt samtalsämnen och kan vara ganska så laddad. Och det känns som om oftast att människor saknar tillräckligt med pengar i sina liv. Att det kan upplevas som en jakt på den perfekta lyckan, att ha det senaste inredningen eller kläderna (gärna från någon känd designer). I dagens samhälle så är pengar en viktig del för att kunna klara av sin vardag som att betala räkningar och handla mat. Det är inte som i det gamla bondesamhället där man bytte varor med varandra. 

Jag har titt som tätt stött på fenomenet att attrahera till sig pengar när jag har hållit på med Attraktionslagen. Att det poppar upp inlägg bland annat på Facebook som ger råd på hur du kan attrahera till dig mer pengar in i ditt liv. Detta har gjort att jag har börjat att funderat kring ämnet pengar och Attraktionslagen. Blir man verkligen lycklig av pengar? Och vem är det som har satt den normen att pengar ger lycka? 

Pengar som energi

TIll och börja med så kan jag konstatera att penga behövs, som dagens samhälle är uppbyggd idag. Det går inte att komma ifrån att det behövs pengar för att betala hyra och köpa mat. Men det är fullt möjligt att ändra synen på pengar. Precis som allt annat runt omkring oss så är pengar energi. En energi som ger oss möjlighet att tillfredsställa våra grundläggande behov. Jag har förändrat mitt synsätt på pengar ganska så drastiskt de senaste åren. Jag väljer att se pengar som en handelsvara som jag kan använda till att byta mot mat, hyran till min lägenhet eller månadskortet till kollektivtrafiken. 

Men pengar hjälper också till att skapa balans i samhället. Till exempel när du går och handlar, du lägger ner dina varor i kundvagnen, i det läget så uppstår en energipåslag till fördel för dig, medans affärens energi minskar. För att skapa jämvikt så behöver du betala dina varor med något acceptabelt betalningsmedel (i det här fallet pengar). Med dina pengar kan affären köpa in nya varor och betala lön till de anställda. Och den rådande energi balansen är återställd. 

Likadant är det när du går och arbetar, du sätter in tid och energi som kommer till din arbetsgivare till godo, och en obalans skapas. För att balansen skall återställas så behöver din arbetsgivare betala ut en lön som motsvarar den insats du har gett din arbetsgivare. Sedan finns det branscher som är lågavlönade där lönerna behöver gå upp.

Att få mer pengar

För att kunna få ett bättre flöde på pengar in i ditt liv, så behövs en förändring kring ditt egna synsätt på just pengar. Många personer får sin inkomst genom yrkesarbete. När jag fick mitt nuvarande arbete, så tog jag inte lönens storlek med i beräkningen. Mina krav på mitt arbete var att jag skulle ha arbetsuppgifter som jag absolut tycker om att genomföra, trevliga arbetskamrater och bra arbetsmiljö. Mitt enda krav på lönen var att den skulle vara avtalsenlig, och att jag skulle få lön efter min insats. Jag måste erkänna att jag fick en betydlig högre lön än vad jag kunde föreställa mig. Så att låsa fast sig vid en specifik summa kan ibland hindra dig från att få en högre lön. Försök att hitta ett arbete som du är genuint intresserad av, så kommer resten att falla på plats. 

När det kommer till ekonomi och viljan till att kunna köpa nya saker till exempel till sitt hem, så hävdar jag att det behövs en fungerande budget (tro mig det är Andevärldens sätt att hjälpa till). Med hjälp av en budget så tar DU kontroll över dina pengar och ditt ekonomiska liv, men du får också en bra överblick på vart pengarna går någonstans. Det kan finnas utgifter som går att minska, medans utgifterna går att ökas på annat håll. Med hjälp av att du fokuserar på att skapa en bra balans i din budget så kommer även positiv energi in i ditt ekonomiska liv. 

När det kommer till saken att handla nya prylar och kläder, gör gärna en prioriteringsordning om det är flera saker som behövs att köpa. Försök att vara förutseende och bli bättre på att styra dina inköp, så inte alla stora inköp kommer på en och samma gång. Använd också din intuition om vad som känns rätt och fel, om ett inköp känns fel så avstå gärna. Sätt in de pengar du hade tänkt att spendera på ett sparkonto, till ett senare inköpstillfälle. 

Jag har flyttat till en ny lägenhet och har en del nya saker som jag gärna vill köpa till lägenheten. Jag har inte köpt allt än långt ifrån. Men jag har skapat en lista på vad som behövs, skriver också upp vad inredningsdetaljen kostar och i vilken butik den finns. Jag avsätter en viss summa pengar per månad till inköp av saker till lägenheten och använder min intuition om vad som känns rätt att köpa för tillfället. Det är många saker som jag har valt att avvakta med för att läget inte har känts hundraprocentigt rätt. Men det är också varit många tillfällen där jag har fått tag på de saker jag har velat haft till rabatterat pris. 

Slutligen

Det jag vill ha sagt är att försök att betrakta pengar som en handelsvara som ger dig möjlighet att köpa de saker du vill ha. Gör en budget så du tar kontroll över ditt ekonomiska liv. Och slutligen använd din intuition om vad som känns rätt eller fel. Och du kommer att märka att pengar kommer in ditt liv med lätthet.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke