Hooponopono

0

Vad är Hooponopono? Hooponopono är en healing metod från Hawai. Absolut inte lika känd som Attraktionslagen, men om du kanske är lite insatt i Andevärlden och kommit en bit på din andliga utveckling så kanske du har stött på Hooponopono.

Jag har i tidigare blogginlägg skrivit om begreppet att vara vid “Point Zero”. Utan att förstå innebörden av detta. Av en slump eller synkronistiskt så kom jag i kontakt med boken Zero Limits av Joe Vitale. Hopponopon innebär att att du som individ tar totalt personligt ansvar för det eget liv. Med den enkla förenklingen att allt som finns och existerar i just ditt liv är ditt personliga ansvar. Låter det krångligt. Det som du upplever som ett problem med t ex världsekonomin, miljön/klimatet eller något som du ogillar, är upp till dig att läka. Problemet finns inte i ett yttre perspektiv utan i ett inre perspektiv hos just dig. Om du vill förbättra din omgivning så gör du det bäst genom att förbättra dig själv först. Det är som regel enklare att skylla på någon annan utomstående för något som går fel istället för att totalt ansvar för sig själv eller hur? Med Hooponopono så innebär det att älska sig själv, och om du vill förbättra ditt liv så måste du hela ditt eget liv. Det är ingen annan person som kommer att göra det åt dig (fastän det hade varit behändigt).

Det finns så mycket att utveckla inom Hooponopon och jag känner att jag vill utveckla ämnet och min syn på det på ett bra sätt. Jag återkommer med ett nytt inlägg om Hooponopono, och kopplingen mellan Hooponopono och James Redfields Insikterna. För dessa två ämnen ihop kan skapa magi.

Dela.

Om skribenten

Kontakt; spiritualawakeningflow@gmail.com

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke